مقالات



یکی از مهمترین معضلات عرصه صنعت چاپ ایجاد پسماندهای صنعتی از جمله کاغذهای باطله، حلال های سمی و مرکب ها می باشد که این مساله با توجه به تعدد واحدهای چاپی در ایران و عدم اشراف قانون گزاران و نظارت بر این صنعت، مشکلاتی سنگین را به بار آورده است.

آنچه اعداد و ارقام نشان می دهد سالانه با بیش از 200 هزار تن پسماند صنعتی در کشور روبرو هستیم در حالی که این پسماندها قابلیت بازیافت و استفاده مجدد را دارند. لذا برخی شرکت‌ها این امر مهم را درک نموده و در چرخه صنعت به تولید مواد بازیافتی روی آورده اند. هرچند این امر نتوانسته به حل معضل سنگین رهاسازی پسماندهای صنعت چاپ در محیط زیست  کمک کند که چه بسا این امر باعث آلودگی هوا، آب و خاک می‌شود.

در نهایت جهت حل این مساله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه‌هایی برای کنترل و مدیریت پسماندهای صنعتی چاپ در کشور مدنظر قرار داده اند و حتی برخی از شرکت‌ها نیز در حال اجرای برنامه‌های مشابه خود هستند. با این حال، باید توجه داشت که بهبود وضعیت مدیریت پسماندهای صنعتی چاپ به دلیل پیچیدگی فرآیند بازیافت و مدیریت آنها، نیازمند همکاری بین مختلف نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین اطلاع‌رسانی مناسب به عموم مردم است.
عدم تخصص متولی دولتی صنعت چاپ و کم کاری تشکل های تخصصی از یک سو و نبود سیاست گزاری صحیح و دانش کافی از ابتدا واردات و تهیه ملزومات مصرفی باعث شده صنعت چاپ در این بخش نیز با فرآیند بین المللی فاصله پیدا کند که این موضوع نقش بسیار تعیین کننده ایی در صادرات این صنعت خواهد داشت.

ارسال نظر